blog-header-cryptopunks

De populariteit van NFT’s is gedurende 2021 enorm toegenomen. Ook in 2022 gaat dit onverminderd hard door, het lijkt zelfs nog harder te gaan als ooit te voren. Alleen al in de eerste twee weken van 2022 is het gezamenlijke handelsvolume van de grootste NFT handelsplatformen opgelopen tot 4 miljard dollar. Terwijl het totale handelsvolume van héél 2021 volgens de Amerikaanse krant CNBC 23 miljard dollar was. Je kunt dus zeggen dat NFT’s in 2022 een goede start van het jaar hebben doorgemaakt. Maar wat zijn de populairste NFT’s van 2022 om in de gaten te houden?

CryptoPunks – Larva Labs

CryptoPunks werden in 2017 als één van de eerste NFT’s geïntroduceerd op de Ethereum blockchain. Er verschenen precies 10.000 varianten die door middel van een algoritme gegenereerd werden. 

Er zijn verschillende soorten CryptoPunks, zo heb je de veel voorkomende Human Punks. Maar ook zeldzame varianten zoals de Ape Punks, Zombie Punks en Alien Punks. De Alien Punks gaan tegenwoordig voor een slordige 8 miljoen dollar over de toonbank. De goedkoopste CryptoPunk is op dit moment zo’n 62 Ethereum (ETH), dat is ongeveer 200.000 dollar. Best veel geld voor een ‘pixelig plaatje’! Oja, ze waren gratis te claimen door iedereen die een Ethereum wallet had. 

Officiële website: https://www.larvalabs.com/cryptopunks

crypto-punks-nft

Bored Ape Yacht Club (BAYC) – Yuga Labs

Bored Apes van de Bored Ape Yacht Club zijn ook razend populair. Er zijn veel beroemdheden die een Bored Ape bezitten, waaronder DJ Khaled, Jimmy Fallon en Eminem. Ook bij dit project heb je 10.000 verschillende varianten die de waarde van de NFT bepalen. Bovendien heb je als eigenaar van een Bored Ape verschillende privileges. Zo zijn er verschillende airdrops geweest, waarbij je een gratis NFT ontvangt.

Ook deze NFT’s zijn veel geld waard. Bovendien zijn er exclusieve events voor eigenaren, zoals een concert The Strokes en Lul Baby in New York City. Tijdens de introductie van de Bored Ape Yacht Club waren de BAYC NFT’s voor 0,08 ETH te minten. Nog geen jaar later is de goedkoopste Bored Ape te koop voor 83 ETH, omgerekend zo’n 267.000 dollar. De duurste Bored Ape is voor 2,3 miljoen dollar verkocht.

Officiële website: https://boredapeyachtclub.com/

bored-apes-nft

Decentraland – Decentraal Metaverse

Decentraland is het eerste volledig gedecentraliseerde Metaverse op de Ethereum Blockchain. Het werd op 26 augustus 2017 geïntroduceerd. In Decentraland kan men stukken land kopen, huizen bouwen en personages creëren. Je kunt het dus echt zien als een virtuele wereld. Alle digitale items in Decentraland kunnen worden verhandeld. Zo kun je jouw eigen stuk grond verkopen, net zoals in de ‘echte’ wereld. Ook kun je huizen verhuren of je kunt bijvoorbeeld een museum beginnen om inkomsten te genereren. Het goedkoopste stukje virtuele land is momenteel te koop voor 4,75 ETH. In november 2021 is er een stuk Decentraland verkocht voor 15,5 miljoen dollar. Ook in de ‘echte’ wereld zou je daar dus een flink stuk grond voor kunnen kopen!

Officiële website: https://decentraland.org

decentraland-mana-nft

Axie Infinity

Axie Infinity is een play to earn spel dat in may 2018 is gelanceerd. Nu hoor ik je denken, wat is play-to-earn? Bij play-to-earn games kun je tokens of objecten verdienen door het spel te spelen. Deze kun je vervolgens verkopen aan andere spelers. Zo kun je bij Axie Infinity de diertjes zelf verhandelen, maar ook stukken land, knuffels en tal van andere objecten. De goedkoopste Axie Infinity items kosten zo’n 0,002.

Om het spel te kunnen spelen heb je 3 Axies nodig, deze dien je aan te schaffen op de officiële Axie Marketplace of je kunt ze huren in de Discord community van Axie Infinity. De goedkoopste Axies kosten momenteel zo’n 24 dollar. De duurste ging weg voor 820.000 dollar.

Officiële website: https://axieinfinity.com

axie-infinity-nft

Cool cats

In juni 2021 werd het NFT project Cool Cats gelanceerd. De 9999 verschillende NFT’s staan op de Ethereum blockchain. Ze hebben allemaal verschillende gezichtsuitdrukkingen, kleding en andere cosmetische verschillen. De NFT’s moeten worden gezien als kunst. Ook hebben ze diverse voordelen, zo kun je meedoen aan verschillende NFT evenementen en give-aways. Bovendien krijgen de eigenaren iedere maand limited edition NFT’s.

Onder andere Mike Tyson heeft een Cool Cats NFT. De goedkoopste Cool Cat staat te koop voor 8,15 ETH. De duurste is verkocht voor 850 ETH, omgerekend zo’n 2,25 miljoen dollar.

Officiële website: https://www.coolcatsnft.com

cool-cats-nft
Jonathan-tikovsky

Auteur: Jonathan Tikovsky

Al meer dan 5 jaar actief in de wereld van crypto valuta, NFT’s en de Metaverse.

  • Continue reading
  • Continue reading